Icoane Făcătoare de Minuni din alte țări

Icoana Maicii Domnului „Trei Bucurii”-26 decembrie

Icoana Maicii Domnului „Trei Bucurii” este una din reprezentările rare ale Maicii Domnului și ale Pruncului Iisus, care sunt însoțiți de Dreptul Iosif și de Sfântul Ioan Botezătorul. La această icoană vin cu credință să se roage deopotrivă oamenii  cu probleme în familie, cei care se află departe de casele lor, dar și aceia aflați […]

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”-19 noiembrie

Veacuri la rând cei necăjiți și nu numai, și-au găsit alinarea și rezolvarea multor probleme sufletești și trupești în fața acestei icoane a Maicii Domnului care s-a proslăvit ca mare făcătoare de minuni.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „Milostiva” (Kykkiotisa)-12 noiembrie

Icoana Maicii Domnului „Milostiva”, o icoană cu înfățișare neobișnuită, mijlocește prin harul care se revarsă din ea, îndeplinirea cererilor celor care cu credință se roagă în fața acesteia.

Citește mai mult
Icoana „Scara dumnezeiescului urcuș”

Icoana „Scara dumnezeiescului urcuș”, sau Icoana „Scării Raiului”, este o reprezentare cât se poate de sugestivă a binecunoscutului tratat ascetic scris de Sfântul Ioan Scălarul, despre părăsirea păcatului și înaintarea pe calea virtuților, în vederea obținerii mântuirii.

Citește mai mult
Sfânta Mahramă a Domnului-16 august

Conform tradiţiei bisericeşti, prima și cea mai cunoscută icoană nefăcută de mană omenească, a fost cea a Sfintei Fețe a Mântuitorului Iisus Hristos, cunoscută sub numele de Sfânta Mahramă a Domnului.  

Citește mai mult