Icoane Făcătoare de Minuni din Grecia

Icoana Maicii Domnului "Vimatarissa"-Săptămâna Luminată

Icoana Maicii Domnului cea numită "Vimatarissa", adică "Altariţa" sau "cea din Altar", precum și "Ktitorissa", adică "Ctitoriţa" sau "Întemeietoarea",  este cea mai renumită icoană găzduită de Mănăstirea Vatoped, fiind considerată a fi ocrotitoarea acestui așezământ athonit.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „Cea care alăptează” -12 ianuarie

Icoana Maicii Domnului „Cea care alăptează” (Galaktotrofusa), este o icoană rară a Maicii Domnului, o  lucrare divino-umană care reuşeşte să înfăţişeze altfel trupul Maicii Domnului și natura deplin umană a Mântuitorului, fără a o trece cu vederea pe cea dumnezeiască.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare” - 1 octombrie

Icoana Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare” este una dintre cele mai cunoscute icoane ale Preasfintei Născătoare de Dumnezeu din Sfântul Munte, un izvor nesecat de tămăduiri și mângâieri, fiind cinstită în întreaga lume, mai ales ca ocrotitoare a familiilor creștine și, în mod special, ca ajutătoare pentru femeile care nu pot naște.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului Pantanassa-18 august

Icoana Maicii Domnului cea numită "Pantanassa", adică " Împărăteasa tuturor", este una dintre cele mai vestite icoane făcătoare de minuni ale Născătoarei de Dumnezeu prezente în Sfântul Munte Athos, în fața căreia, prin rugăciunile săvârșite de credincioși, și-au găsit tămăduire multe cazuri de cancer și alte boli incurabile.

Citește mai mult
Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului "Antiphonetria"-1 august

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Antiphonitria”, sau împotrivă-glăsuitoarea, este o icoană mult iubită în Sfântul Munte Athos, această dragoste și evlavie ajungând de curând și în țara noastră.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „cu trei mâini”(28 iunie)

Această icoană mult iubită a Maicii Domnului, cunoscută sub numele de Icoana Maicii Domnului „cu trei mâini”, Icoana Maicii Domnului „a Sfântului Ioan Damaschin”, sau Icoana Maicii Domnului „Trihirussa”, este cinstită în mod deosebit în Sfântul Munte Athos, dar și în toată lumea  ortodoxă, inclusiv în țara noastră.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului Axion Estin (11 iunie)

Icoana Maicii Domnului numită “Axioniţa”, sau "Axion Estin", ceea ce înseamnă "Vrednică Eşti", este una dintre cele mai renumite şi iubite icoane din Biserica Ortodoxă, de a carei istorie se leagă rugăciunea “Cuvine-se cu adevărat”.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului “Dulcea Sarutare”-Glykophilousa

Icoana Maicii Domnului „Dulcea Sărutare” (Glykophilousa),  una dintre cele mai vechi opere pe lemn din lume păstrate până în zilele noastre, atribuită prin tradiţie Sfântului Evanghelist Luca, revarsă multe minuni asupra celor care îi cer ajutorul cu smerenie și credință.

Citește mai mult
Icoana Imnului Acatist a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hilandar

Data de 12 ianuarie este înscrisă în calendarul  ortodox ca zi de  prăznuire a  Icoanei Imnului Acatist a Maicii Domnului de la Hilandar, una din odoarele de mare preț ale acestei mănăstiri athonite.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „Portărița” (Portaitissa)

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Iviron, prăznuită pe 31 martie, este cunoscută în toată lumea sub denumirea de "Portărița", fiind cea mai iubită și cinstită icoană din Sfântul Munte Athos.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului Prodromiţa-12 iulie

Icoana Maicii Domnului Prodromiţa (adică Înaintemergătoarea) este o icoană făcătoare de minuni „nefăcută de mână omenească”, cea mai importantă icoană din tezaurul Schitului Românesc Sfântul Ioan Botezătorul – Prodromu.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului Paramythia (Mângâietoarea)-21 ianuarie

Această icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, cinstită în data de 21 ianuarie, este o frescă din secolul al XIV-lea, care s-a aflat inițial pe zidul exterior al bisericii mari a Mănăstirii Vatoped.

Citește mai mult