Icoane Făcătoare de Minuni din Rusia

Icoana Maicii Domnului de la Tihvin-26 iunie

Icoana Maicii Domnului din Mănăstirea Tikhvin, o icoană de o frumusețe rară, este una dintre cele mai iubite, cunoscute și cinstite icoane din întreaga Rusie.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „Potirul Nesecat” -5 mai

Această sfântă icoană, revelată ca icoană făcătoare de minuni în anul 1878, este izbăvitoare pentru cei care se roagă cu credință,  de patima alcoolului, a țigărilor,  a drogurilor și a altor  feluri de dependențe.

Citește mai mult
 Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Cuvântul S-a făcut Trup”-9 martie

Din vremurile de demult până în zilele din urmă, această sfântă icoană a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, a stat pavăză în fața invadatorilor, a ajutat în vindecarea diverselor epidemii și a fost un sprijin de nădejde viitoarelor mame în aducerea de prunci  pe lume.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „Îndrumătoarea si ocrotitoarea copiilor”-5 martie

Icoana Maicii Domnului „Îndrumatoarea și ocrotitoarea copiilor” este una dintre icoanele făcătoare de minuni în fața căreia sunt înălțate rugăciuni către Maica Domnului pentru ca aceasta să reverse peste copii binecuvântări trupești și duhovnicești după trebuința fiecăruia.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „Bucurie neașteptată”-25 ianuarie

Această sfântă icoană este o dovadă a bucuriilor neașteptate pe care credincioșii le dobândesc atunci când aceștia se roagă cu stăruință și evlavie Stăpânei noastre de Dumnezeu  Născătoare  și pururea Fecioarei Maria.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „Trei Bucurii”-26 decembrie

Icoana Maicii Domnului „Trei Bucurii” este una din reprezentările rare ale Maicii Domnului și ale Pruncului Iisus, care sunt însoțiți de Dreptul Iosif și de Sfântul Ioan Botezătorul. La această icoană vin cu credință să se roage deopotrivă oamenii  cu probleme în familie, cei care se află departe de casele lor, dar și aceia aflați […]

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „a Bucuriei”-7 noiembrie

Icoana Maicii Domnului „a Bucuriei” este o reprezentare  a iubirii materne a Maicii Domnului; privind această  icoană, ne amintim de marea jertfă pe care a adus-o Iisus Hristos și de suferința pe care a îndurat-o împreună cu el Preasfânta Maica Sa.  

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „Șapte Lacuri” (Sedmiezerskaya)-28 iulie

Icoana „Șapte Lacuri” a este o icoană a Maicii Domnului, cinstită ca fiind miraculoasă, îndeosebi prin marile  minuni săvârșite în secolul al XVII-lea.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului din Koneviț (10 iulie)

Această icoană făcătoare de minuni a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu este o icoană veche de câteva secole, cunoscută și sub denumirea de Icoana Maicii Domnului „Konevițkaia”,  Icoana Maicii Domnului „Akafistnaia”, Icoana Maicii Domnului „Sviatogorskaia”,  sau Icoana Maicii Domnului „Golubițkaia”.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „Aflarea celor pierduți”

În data de 5 februarie este cinstită icoana făcătoate de minuni a Maicii Domnului "Aflarea celor pierduți", care din vremuri îndepărtate îi ajută îndeosebi pe cei pierduți, pe cei aflați în necazuri grele, stăpâniți de  vicii sau patimi grele, pe bolnavii incurabil, ori rătăciți de la dreapta credință.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului de la Kazan (Kazanskaia)

Icoana Maicii Domnului de la Kazan,  sărbătorită în data de 22 noiembrie,  este cea mai cinstită icoană  făcătoare de minuni de pe întreg cuprinsul Rusiei,  fiind practic întâlnită în casa fiecărui credincios creștin și considerată ocrotitoarea orașului Kazan și a poporului rus.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului din Vladimir -26 august-

Theotokos din Vladimir, sau Sfânta Fecioară din Vladimir,  sărbatorită de mai multe ori pe an, este una din cele mai cinstite icoane ortodoxe aparținând iconografiei bizantine, fiind privită ca protectoarea sfântă a Rusiei.

Citește mai mult
Icoana lui Petru a Maicii Domnului

Icoana lui Petru a Maicii Domnului, cinstită in data de 24 august, cunoscută și sub numele de Petrovskaya, este o icoană a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, venerată ca miraculoasă, fiind considerată prima icoană miraculoasă din Moscova.

Citește mai mult