Icoane Făcătoare de Minuni din Ucraina

Icoana Maicii Domnului „Salvatoarea de la înec” - 20 decembrie

Această icoană este cunoscută ca ajutătoarea tuturor credincioșilor creștini, dar îndeosebi  este considerată ocrotitoare a marinarilor și a celor ce călătoresc pe ape.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „Ajutătoarea celor smeriți” - 16 septembrie

Icoana Maicii Domnului „Ajutătoarea celor smeriți" este o sfântă icoană făcătoare de minuni, din care acum multe sute de ani au curs lacrimi de sânge, iar în anii din urmă s-a proslăvit cu o copie "nefăcută de mână omenească".

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului din Kiev-Bratsk (6 septembrie)

Icoana Maicii Domnului din Kiev-Bratskt, este o icoană bizantină veche alături de care de-a lungul timpului mulțimi de oameni și-au găsit  sprijin, alinare și speranță în nevoințele vieții, o icoana în care este zugrăvită în mod evident iubirea și tandrețea reciprocă, a Mamei și a Fiului.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului „Kozelscianskaya”

Icoana Maicii Domnului Kozelscianskaya este una dintre icoanele miraculoase ale Preasfintei Născătoare de Dumnezeu proslăvită pentru harul facerii de minuni la sfârșitul veacului al XIX-lea, a cărei prăznuire este oficiată în data de 21 februarie.

Citește mai mult
Icoana Maicii Domnului de la Poceaev-8 septembrie

Icoana Maicii Domnului de la Poceaev (Poceaevskaia),  este una dintre cele mai de preț sfinte odoare ale Bisericii Ortodoxe  din Ucraina, fiind cinstită în acelasi timp şi de alte ţări, precum:  Rusia, Bosnia, Serbia, Bulgaria si Moldova.

Citește mai mult