Sfinte Moaște Făcătoare de Minuni din Grecia

Sfantul Gherasim din Kefalonia -16 august

Sfântul Gherasim, vas plin de har datorită rugăciunii neîncetate și a postului, este unul din mari sfinți ai ortodoxiei, tămăduitor pentru neputințele trupești și sufletești, dar mai ales pentru alungarea duhurilor necurate.

Citește mai mult
Sfântul Ierarh Dionisie din Zakynthos-17 decembrie

Sfântul Dionisie ne este pildă pentru iertarea semenilor noştri, dar şi pentru dragoste faţă de ei, revărsând  blagoslovenii tuturor credincioșilor care îl cheamă în ajutor.

Citește mai mult
Sfântul Nicolae cel Nou-9 mai

Sfântul Nicolae cel Nou este un sfânt martir al evului mediu, prezent în inimile credincioșilor din toate timpurile datorită harului său prin care neâncetat sunt înfăptuite minuni și tămăduiri de boli grele.

Citește mai mult
Sfântul Ierarh Spiridon-12 decembrie

Sfântul Spiridon este cinstit de Biserica Ortodoxă în fiecare an în luna decembrie, fiind cunoscut ca “sfântul călător” şi grabnic ajutător al tuturor celor care îl cheamă în rugăciune.

Citește mai mult
Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir (26 octombrie)

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir sau Sfântul Dumitru, ocrotitorul orașului Salonic, este unul dintre cei mai cinstiți sfinți ai credinței creștine, prin al cărui har Dumnezeiesc sunt tămăduite neputințele trupești și sufletești ale credincioșilor, mulțime de minuni revărsându-se neâncetat din sfintele sale moaște.

Citește mai mult
Sfântul Ioan Rusul - 27 mai

Sfântul Ioan Rusul, este unul dintre cei mai cunoscuți sfinți ai Bisericii Ortodoxe Grecești, care, conform tradiției, vine în mod deosebit în ajutorul copiilor bolnavi și a celor care suferă de cancer,  moaștele sale nestricate fiind considerate de credincioșii creștini a fi făcătoare de minuni.

Citește mai mult
Sfântul Efrem cel Nou - 5 mai

Sfântul Efrem cel Nou, Mare Mucenic, Mare Tămăduitor, Grabnic Ajutător întru toate nevoile și Mare Făcător de minuni, i-a urmat lui Hristos cu  râvnă dumnezeiască, lepădând toată frumusețea cea trecătoare a acestei lumi și curățindu-și sufletul și trupul de patimile cele stricătoare, s-a făcut vrednic de a fi locaș al Preasfintei Treimi.

Citește mai mult
Sfântul Nectarie Taumaturgul - 9 noiembrie

Sfântul Nectarie, cinstit de lumea ortodoxă în data de 9 noiembrie,  este unul din cei mai iubiți sfinți din Grecia, și  nu numai,  cărturar și ierarh înțelept, teolog erudit și dascăl  al Biserici, pe care  Dumnezeu la învrednicit cu  harul tămăduirii și l-a arătat  ca o lumină a Ortodoxiei, care aprinde credința secătuită din inimile […]

Citește mai mult