Sfinte Moaște Făcătoare de Minuni din România

Sfântul Mare Mucenic Pantelimon -27 iulie

Sfântul Mucenic Pantelimon, patronul spiritual al medicilor şi protectorul bolnavilor este unul dintre cei mai cunoscuți și cinstiți sfinți vindecători ai Bisericii noastre, pomenit în rândul doctorilor fără de arginți datorită faptului că niciodată nu a cerut vreun fel de plată pentru binefacerile săvârșite.

Citește mai mult
Sfântul Stelian Paflagonul-26 noiembrie

Sfântul Stelian,  unul dintre sfinţii cei mai apropiaţi copiilor, este  considerat ocrotitorul pruncilor şi al familiei creştine. Viaţa sa de rugăciune, râvna şi iubirea de Dumnezeu l-au învrednicit cu darul facerii de minuni, tămăduindu-i mai ales pe copiii bolnavi.

Citește mai mult
Sfântul Grigorie Decapolitul-20 noiembrie

Sfântul Grigorie Decapolitul, vas ales al Sfântului Duh, atrage datorită harului dumnezeiasc care se revarsă din sfintele sale moaște,   mulțimi nenumărate   de credincioşi,  cuviosul fiind supranumit și „Noul făcător de minuni”.

Citește mai mult
Sfântul Dimitrie cel Nou (sau Basaravov)-27 Octombrie

Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitor al cetății Bucureștilor, cinstit în data de 27 octombrie, este sfântul care  adună cu Harul său  mulțimi nenumărate de credincioși, care vin spre închinare cu evlavie și credință la moaștele sale cele  făcătoare de minuni.

Citește mai mult
Sfânta Cuvioasa Parascheva de la Iași-14 octombrie

Cuvioasa Parascheva, cunoscută în popor și sub numele de Sfânta Vineri, este una dintre cele mai cinstite sfinte în  Biserica Ortodoxă Română, dar și în  alte biserici de rit oriental,  fiind considerată un izvor de binecuvântare, de sănătate duhovnicească și trupească.

Citește mai mult