Bine ați venit pe site-ul IcoaneFacatoaredeMinuni.ro!

Constituire

Ideea înființării acestui site, consider că nu este meritul meu personal, ci am credința că este venită de undeva din ceruri; era undeva în luna martie 2021, perioada premergătoare aducerii din Sfântul Munte, în biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi, a unei icoane realizată după icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Paramythia-Mângâietoarea. Având în vedere un moment atât de înălțător, am simțit nevoia de a descoperi mai multe învățături despre acesta sfântă icoană.
După ce am „răsfoit” câteva pagini pe net referitor la icoana Maicii Domnului Paramythia, al cărui original se află la Mănăstirea Vatopedu, la final, reflectând puțin asupra celor citite, am fost luminat de gândul: „Oare nu ar fi interesant dacă ar exista un loc virtual în care să fie puse laolaltă cât mai multe icoane făcătoare de minuni, unde oamenii să găsească cât mai ușor răspunsuri la căutările lor?”.
A fost acel cuget care umple sufletul de bucurie și de dorința de a trece la acțiune.
Apoi, ideea icoanelor făcătoare de minuni a fost îmbogățită aproape firesc; alături de icoanele făcătoare de minuni, sunt și sfinte moaște făcătoare de minuni și sfinte locuri făcătoare de minuni, care toate împreună reprezintă o prezentă vie și o căutare continuă în viața credincioșilor creștini.
Acestea au fost gândurile dintâi. Iar de la gânduri, cu binecuvântarea părinților duhovnicești, am trecut la fapte.
Cu smerenie, un rob al Domnului!

Obiective

În primul rand, acest proiect își propune să adune laolaltă, într-un format digital cat mai folositor, cât mai multe informații utile despre sfinte icoane făcătoare de minuni, despre sfinte moaște făcătoare de minuni și despre locuri sfinte făcătoare de minuni, folosind în acest scop resursele media deja existente: internet, cărți, reviste, etc.
Nădăjduim că o astfel de colecție de minuni creștinești vine în ajutorul oamenilor care sunt în căutarea lui Dumnezeu și a Harului Său pentru rezolvarea năzuințelor lor lumești și duhovnicești.
În plus, acest proiect își propune să scoată la lumină cât mai multe mărturii ale oamenilor de pretutindeni, care au avut parte de minuni divine în viață lor, legate de icoane, moaște și locuri sfinte, și care, din diverse motive, fie că nu au fost spuse niciodată, fie că sunt cunoscute doar în cercuri foarte restrânse.
De aceea, site-ul este deschis tuturor acelora care, cu a lor mărturisire, se vor îmbogăți și păstra în memoria colectivă minunile divine de care unii oamenii au beneficiat de-a lungul vieții lor.

Echipa

Pentru a ne apropia de realizarea unor scopuri atât de provocatoare și de frumoase în același timp, ne-am unit mai multe persoane cu credință și cu dragoste de Dumnezeu, care cu multa dăruire, avem speranța că vom fi de ajutor semenilor noștri.
Dumnezeu să ne ajute tuturor!
Amin!